Bezit jij je spullen of bezitten zij jou?

Bezit jij je spullen of bezitten zij jou?

Hoe vaak ik wel niet een uur op mijn scherm heb zitten turen, terwijl ik alleen mijn telefoon had gepakt om een aantekening in mijn boodschappenlijstje te maken.

En wat had ik ook allemaal weer gezien of gelezen in dat uur? Ik kan niet ontkennen dat dat de momenten zijn dat ik voel dat materie bezit over mij heeft genomen. Misschien ook wel een reden waarom mijn hart sneller gaat kloppen van minimalisme..

In dat uur had ik zo veel anderen dingen kunnen doen die mij gelukkig zouden maken. Een boek lezen, knuffelen met je de hond, een interessante/informatieve documentaire, heerlijk ontspannen in bad. Oprechte aandacht voor mijn partner. Genoeg dingen te verzinnen die nuttig waren geweest.

Voor veel mensen zal het herkenbaar zijn; geleefd worden door je smartphone. Maar ook andere voorwerpen kunnen er voor zorgen dat ze je bezitten. Denk daarbij aan de gedrevenheid die we kunnen hebben voor de nieuwste gadgets of de ijverigheid om 'die ene auto' te bezitten.

Waaraan kun je herkennen dat je spullen bezit over je hebben genomen?- Je ervaart dat het gebruik ervan of het hebben ervan invloed heeft op je gemoedstoestand- De mate van stress die ervaart- De mate van afleiding die niet wenselijk is- Je geen tijd over houdt voor de dingen die belangrijk voor je zijn.

Herken je jezelf in bovenstaande? Dan is het wellicht tijd om je relatie met spullen te veranderen. Weet je niet hoe? Vraag een vrijblijvend intakegesprek aan. Dan bekijken we samen het probleem en wat er voor nodig is om dit op te lossen.

Welke levenloos voorwerp gebruikt jou?