Cadeautjes? Geef niet zomaar wat

Cadeautjes? Geef niet zomaar wat

We hebben allemaal wel eens een cadeau gekregen dat je er naar keek en dacht: wat moet ik er mee? Iets wat de gever juist ontzettend leuk vind, maar niet in je interieur past. Een breiwerk waar iemand heel veel tijd en moeite in heeft gestoken, maar waarvan de kleuren helemaal niet bij jouw behoefte passen.

Maar je weet dat iemand zijn best er op heeft gedaan? Dus wat doe je dan?

Geloof me als ik zeg dat we niet alleen allemaal wel eens een cadeau hebben ontvangen waar we niets aan hadden, maar dat we ook allemaal wel eens van dit soort cadeaus hebben gegeven. Zo zondeā€¦. Hoe kunnen we dat oplossen?

Ik ben veel minder spullen cadeau gaan geven. En grappig genoeg krijg ik ook veel minder spullen. De mensen om me heen die mij cadeaus geven, weten dat ik alleen nog maar waarde hecht aan spullen die ik echt gebruik en waar ik gelukkig van wordt.

En als je dan iets geeft, geef dan iets waarvan je zeker weet dat iemand het leuk vind! Of maak het zo makkelijk en toegankelijk mogelijk voor de ander om eerlijk te zeggen: nee bedankt. Dan kun je het nog omruilen.

In het afgelopen jaar ben ik op zoek gegaan naar meer persoonlijke cadeautjes, van ondernemers die hun hart en ziel leggen in hun producten. Zo ook de tekeningen van @pure_eenvoud die de omslag van deze post heeft gemaakt.

Heb je thuis allemaal cadeaus liggen waar je niet gelukkig van wordt? Voel je dan niet schuldig om het weg te doen. Het brengt je alleen maar negativiteit en ballast. En dat zal nooit de intentie van de gever zijn geweest.

Wat is het mooiste cadeau wat jij hebt mogen ontvangen?

Illustratie handgemaakt door @pure_eenvoud