Rommel uit het zicht, rommel uit het hoofd?

Rommel uit het zicht, rommel uit het hoofd?

Wat gebeurt er als je de deur van een rommelige kledingkast sluit? De rommel is uit het zicht, maar is de onrust ook uit je hoofd?

Wanneer we druk zijn en op verschillende vlakken in ons leven overlopen, is ons huis vaak het eerste waar zaken op achterstand komen te liggen. Het is immers jouw veilige plek, niemand hoeft het te zien en niemand hoeft er wat van te vinden. En wanneer er mensen op bezoek komen, dan kun je die stapel papieren of flesjes wel even achter het deurtje verstoppen toch?

Tijdens een opruimsessie stond ik samen met de klant voor haar open kledingkast, die voor haar geen overzicht of structuur had. Ik vroeg haar welk gevoel ze kreeg wanneer ze de kast in keek; 'Druk in mijn hoofd, ik word onrustig als ik er naar kijk. Al heel lang het gevoel dat ik er iets mee moet, maar ik weet niet waar ik moet beginnen.' Ik sloot de deur, de inhoud van de kast uit het zicht. Ik vroeg haar hoe ze zich nu voelde: 'Precies hetzelfde. Ik zie het niet meer, maar weet nog steeds dat het er is. Alsof het een taak is die nog openstaat die ik niet afgehandeld krijg.'

Uit het zicht, is niet meteen uit het hoofd. Je draagt de onrust van even een moment voor je open rommelige kast staan, langer met je mee dan je zult denken. Wanneer je rommel blijft maskeren, verlies je op een gegeven moment volledig overzicht. Waar moet je dan weer beginnen?

Welke kast of welke plek vermijd jij liever in huis?

#meerlevenmetminder