Upcycling – Verder kijken dan die ene functie

Upcycling – Verder kijken dan die ene functie

Tegenwoordig is het aanschaffen van nieuwe spullen extreem toegankelijk. ‘Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis’. We hoeven heel weinig moeite te doen om aan nieuwe voorwerpen te komen en advertenties weten ons makkelijk te bereiken om weer iets in die virtuele winkelwagen te gooien.

Maar de spullen die we in huis hebben, die hun functie misschien wel zijn verloren, hebben vaak enorm veelpotentie om nog tot iets moois uit te bloeien. En voor wie kan genieten van creatief bezig zijn of handig is in klussen, kan upcycling een uitkomst bieden.

Wat is upcycling?

Upcyclen betekend het hergebruiken van materialen/objecten/voorwerpen en het een nieuwe functie geven. Afhankelijk van hoe handig je bent, kun je van klein tot groot upcyclen! Stek je plantje bijvoorbeeld in een bakje van floppydisks, gebruik de ringen van je douchegordijn om je sjaals zorgvuldig op te hangen, leg een schoenendoos in je lade als sorteerbak of bewaar je lege toiletrollen om je kabeltjes te sorteren.  

Minder creatief, maar wel interesse?

Zou je het leuk vinden om te upcyclen, maar vind je het lastig om zelf te bedenken wat je zou kunnen doen? Op het web zijn er tal van ideeën te vinden. Kanalen als Pinterest staan vol met inspirerende lifehacks om jouw onbruikbare bezittingen nieuwleven in te blazen. Zoek eens op instagram naar iemand die je inspireert.

Dus wees creatief met wat je al in huis hebt, het hoeft niet altijd nieuw te zijn of geld te kosten!  

#meerlevenmetminder