Zorg voor je kleding – Dan zorgt het langer voor jou

Zorg voor je kleding – Dan zorgt het langer voor jou

In het afgelopen jaar hebben veel dingen mij bewust gemaakt van mijn gedrag en hoe het wat duurzamer kan. Zo was ik vorig jaar om deze tijd een deelnemer van de @thenobuychallenge .Hier word je uitgedaagd een half jaar geen nieuwe kleding te kopen.

En het heeft gewerkt! Waar ik voorheen elke maand een pakketje van een kledingwinkel liet bezorgen, heb ik vorig jaar 2 nieuwe kleding stukken aangeschaft en 4 tweedehands stukken van @wordeenswakker.nu. Maar ook heel veel kleding weg gedaan.

Ben ik er minder gelukkig om geworden? Nee! Het voelt super goed om te minderen. Het scheelt me dagelijks keuzes maken en ik heb alleen nog maar in mijn kast hangen wat lekker zit en wat ik graag draag.

Mijn kleding gaat veel langer mee omdat ik er beter voor ben gaan zorgen. Vorige week konden jullie mijn Reel over dit (zie foto) handige apparaat bekijken. Ik noem het de kleding ontpluizer. Vroeger gooide ik mijn lievelingstrui met pijn in mijn hart weg, omdat er allemaal lelijke pluisjes aan zaten. Even met dit ding erover en het is als nieuw!

De creatievelingen onder ons gebruiken ook een scheermes, wat heel goed blijkt te werken! Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar als het je aanspreekt zullen er vast genoeg video's van te vinden zijn. Ook meer mijn kleding luchten en op lagere temperaturen wassen heeft er voor gezorgd dat de kwaliteit goed is gebleven.

En eerlijk is eerlijk; ik kan mij nog steeds wel eens laten verlijden door mooi kledingsets die ik voorbij zie komen (ook van duurzame merken) en dat ik denk: dat wil ik! Maar ik herken dat inmiddels ook als dat stemmetje die op zoek is naar een kortstondige prikkel. En als ik al heel lang iets wil en er steeds maar over blijf denken, dan doe ik het mezelf cadeau! Maar de impulsaankopen zijn meer uit mijn systeem.